Sunday 27 January 2013

Noutati si urgente proiect Academia Scolilor Central Europene!

For Romanian team- no translation needed:
Dragi colegi,
Multumim pentru tot ce ati facut in 2012 pentru proiectul nostru, "Voci media pentru adolescenti speciali",  derulat in cadrul Academiei Scolilor Central Europene.  
 Va rugam sa nu uitati ca asteptam texte, fotografii, inregistrari video, copii scanate sau linkuri care sa ilustreze atat activitatile pe care le-am desfasurat impreuna, cat si oricare alte activitati pe care le-ati sustinut si le le sustineti cu copiii, pentru a le publica pe blog, deoarece acest blog este special creat pentru a fi "vocea" prin care elevii nostri  se adreseaza lumii. Invitatia este adresata si profesorilor itineranti, ca si ei sunt din scoala noastra!  Blogul "Media voices 4 special teens" are fiecare postare tradusa in romana, engleza si sarba. Pentru a va publica materialele, va puteti adresa oricaruia dintre cei care posteaza si traduc pe blog: Elena, Toma, Alina. Adresele de email sunt la finalul acestui email.
1)    Pentru toti cei care doresc sa se implice in activitatile care mai urmeaza in cadrul proiectului, va prezint calendarul :
a)    URGENTA MAXIMA- 30 Ianuarie: Dansul aces-Repetitii luni si marti, inregistrare miercuri dimineata!!!! Este un dans al Academiei Scolilor Central Europene, iar fiecare scoala participanta trebuie sa pregateasca si sa inregistreze un videoclip cu varianta proprie; saptamana asta am primit solicitarea de a transmite inregistrarile pana pe 31 ianuarie, deoarece managerii aces vor sa pregateasca un colaj.  Impreuna cu un grup de voluntari de la Russo, noi am pregatit o varianta a dansului care sa poata fi invatata intr-un timp scurt si am scris indicatiile de miscare. Inregistrarea acestei variante poate fi descarcata inca vreo doua zile de pe adresa:  https://dl.transfer.ro/25012013013_cut-transfer_ro-25jan-6b82f2.mp4, unde a fost postata de Toma.  De asemeni, videoclipul a fost postat de Toma si  pe blog, http://aces128.blogspot.ro/2013/01/soooo.html  . Voi atasa la acest email si indicatiile de miscare. Am descarcat melodia si videoclipul original trimis de cei de la Viena pe desktopul primului calculator de langa geam, la sala 13. O rugam pe Alina sa descarce acolo si videoclipul cu demonstratia de dans a celor de la Russo, care este mai simplificata si mai clara si care contine adaptari. Participare: TOATA LUMEAESTE INVITATA!!! Este un dans destinat comunitatii aces, de aceea invitatia la dans si la filmare este adresata tuturor doritorilor, cadre didactice, profesori, elevi din scoala noastra sau scoli integratoare, parinti, studenti  practicanti, alti angajati ai scolii, colaboratori din ONG-uri, etc! Avem ocazia sa-i impresionam pe toti cie care fac parte din aces! Va asteptam cu drag si va stam la dispozitie pentru orice intrebare aveti! Ora si locul filmarii videoclipului va fi anuntata luni seara. Nu este necesar sa fim campioni de dans, ci vrem sa ne simtim bine dansand impreuna .
b)    Februarie: targ Martisor, invitam presa locala; Pentru aceasta activitate va putem oferi  cate o mica suma de bani ca sa achizitionati materiale si vom cauta o posibilitate de a desfasura targul intr-un cadru public, de exemplu in vreun mall… Probabil va fi nevoie sa apelam la sprijinul vreunui ONG prin care sa derulam activitatea in cadru legal, asa ca asteptam sugestii de la colegii care pot sa ne ajute in acest sens. Targul va avea loc inainte de 1 martie, ca sa aiba rost. Cu suma obtinuta vom realiza o activitate cu ONG-ul care ne sustine, pe baza de parteneriat.  Asteptam ofertele de participare cu produse realizate de elevi si profesori si solicitari de sustinere financiara pe email la Elena Eigel.   Targul va fi promovat in presa.
c)    Martie: vizita delegatiei partenerilor, Scoala pentru deficienti de auz "Stefan Decanski", Belgrad, Serbia:
- masa rotunda", Adolescentii "speciali" si prezenta lor in media-la care vom invita cate 1-2 profesori si 1-2 elevi din celelalte scoli speciale din judet (platim transport)+ presa locala;
-alte activitati propuse:  vizita in alte scoli din oras, activitati demo cu elevii, vizitarea unor obiective locale, pregatirea raportului final.
Asteptam cu nerabdare sa colaboram in continuare in acest proiect modest, dar care va este oferit cu mare drag:
Elena Eigel- coordinator proiect, blog owner 
Toma –Florin Ungureanu- voluntar, raportor aces, blog manager , translator(mediavoices128@gmail.com),
Alina Leonte-responsabil comunicare si vizite de proiect, blog administrator, translator 



No comments:

Post a Comment

Thank you for reading and commenting, we are waiting for you to come back and visit us soon!