Saturday 1 December 2012

Наших 115 година - медијски извештаји / Our 115 years - media reports

Ево неких линкова ка медијским извештајима о прослави 115 година постојања и рада Школе за оштећене слухом - наглуве "Стефан Дечански".

Here are some links to media report on School for hearing impaired pupils "Stefan Decanski" in Belgrade celebrating 115 years of work.
aici sunt cateva link-uri catre articole media referitoare la celebrarea a 115 ani de activitate a Scolii pentru deficienti de auz "Stefan Decanski", Belgrad

Na srpskom i engleskom je ovaj link / This link is both in Serbian and English:

http://klubmonarhista.blogspot.com/2012/11/blog-post_414.html


Ostali linkovi su na srpskom jeziku, ali ima fotografija i video snimaka: / Other links are written in Serbian language, but they contain photos and / or video(s):


TANJUG:  http://www.tanjug.rs/novosti1/67810/skola-za-ostecene-sluhom-proslavila-115-godina.htm
                  http://www.tanjug.rs/videodet.aspx?galID=79902&videoID=447845
                 http://www.tanjug.rs/FotoDet.aspx?galID=79912
KRALJEVSKI DOM SRBIJE/ ROYAL FAMILY OF SERBIA: http://www.royalfamily.org/press/press-det/stampa-2623.html

STUDIO B: http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=83136
BLIC:        http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/355527/Najstarija-skola-za-decu-sa-ostecenim-sluhom-slavi-115-rodjendan

KURIR: http://www.kurir-info.rs/skola-za-ostecene-sluhom-proslavila-115-godina-clanak-534535

NASLOVI.NET:  http://www.naslovi.net/2012-11-29/studio-b/najstarija-skola-za-decu-sa-ostecenim-sluhom-slavi-115-rodjendan/4135082

VESTI.RS:http://www.vesti.rs/Vesti/Skola-za-ostecene-sluhom-proslavila-115-godina.html

NAJVESTI:COM: http://www.najvesti.com/gradovi-srbija/grad-beograd/811613-Skola-za-ostecene-sluhom-proslavila-115-godina.html

SLOBODNA ZONA / FREE ZONE: www.slobodnazona.info/index.php/2-uncategorised/11946-„стефан-дечански“

MEDIA1: http://www.media1.rs/drustvo/hronika/1006749/1549177/Najstarija_skola_za_decu_sa_ostecenim_sluhom_slavi_115_rodjendan

YOU TUBE VIDEO: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eJLx4dijaKk#!


У наставку су текстови из online издања дневних листова "Блиц" и"Курир" од 29.11.2012.

Here are two texts from online issues of daily magazines "Blic" and "Kurir" from 29 November 2012.

BLIC ONLINE

Najstarija škola za decu sa oštećenim sluhom slavi 115. rođendan

Škola za oštećene sluhom i nagluve “Stefan Dečanski” svečanom u Domu sindikata obeležila je danas 115 godina postojanja. Priredba je bila inkluzivnog karaktera, pa su učenici ove škole nastupili sa svojim vršnjacima iz redovne škole Josif Pančić i članovima KUD-a Dimitrije Tucović.
Škola se bavi vaspitanjem, obrazovanjem i rehabilitacijom dece oštećenog sluha i govora i najstarija je škola u regionu koja se bavi ovom problematikom. U strukturi škole postoji predškolsko odeljenje, osnovna i srednja škola.



- U srednjoj školi imamo 6 područja rada i 16 obrazovnih profila. Ponosni smo na naše učenike koji su završili četvrti stepen i na šestu generaciju studenata Politehničke akademije, Stomatološkog fakulteta, Fakulteta za fizičku kulturu, što znači da nakon završetka, naši učenici postaju i uspešni studenti - kaže direktorka Leposava Petrović.

U ovoj školi kao nastavnici rade i bivši učenici koji su u međuvremenu diplomirali slikarstvo.

- Škola se bavi rehabilitacijom dece sa kohlearnim implantomi i to vrlo uspešno. U skladu sa tim, sutra organizujemo Peti po redu Međunarni simpozijum “Koračam i slušam” na temu Rehabilitacija dece sa kohlearnim implantom - dodaje direktorka.

KURIR


Škola za oštećene sluhom proslavila 115 godina

BEOGRAD,
Autor: 

U Domu sindikata upriličen je kulturno-umetnički program, odnosno priredba inkluzivnog karaktera, u kojoj su učesnici te škole zajedno sa vršnjacima iz OŠ "Josif Pančić" realizovali program

Beograd, skola, Stefan Decanski, ostecen sluh, nagluvi, godisnjica, proslava,

BEOGRAD - Svečanom akademijom i uz brojne zvanice, škola za oštećene sluhom i nagluve "Stefan Dečanski" obeležila je 115 godina postojanja u Domu sindikata.
Ovim povodom, upriličen je kulturno-umetnički program, odnosno priredba inkluzivnog karaktera, u kojoj su učesnici te škole zajedno sa vršnjacima iz redovne škole "Josif Pančić" realizovali program.
Obraćajući se gostima, među kojima su bile supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić i princezaKatarina Karađorđević, direktorka škole Leposava Petović rekla je da nema boljeg inkluzivnog primera od tog da ova deca zajedno rade predstavu.
"Oni su došli da podrže drugare i zajedno te škole sarađuju već duži niz godina", rekla je ona.
Princeza Katarina poručila je deci da budu radoznala, da se ne stide da pitaju ono što ih zanima i izrazila nadu da im u školi uređaj koji je njena Fondacija poklonila pomaže u učenju.
Ona je dodala, da ta škola uvek može da računa na nju i njenog supruga princa Aleksandra Karađorđevića, dodajući da su sva deca budućnost Srbije.
Škola za oštećene sluhom i nagluve "Stefan Dečanski" bavi se vaspitavanjem, obrazovanjem i rehabilitacijom dece oštećenog sluha i govora. Najstarija je škola u regionu koja se bavi ovom problematikom, a u strukturi škole postoje tri predškolske grupe, osnovna i srednja škola.


















No comments:

Post a Comment

Thank you for reading and commenting, we are waiting for you to come back and visit us soon!